В КЗ "Лиманський ліцей" організоване повноцінне раціональне харчування учнів 1-11 класів. У школі функціонує їдальня, яка розрахована на 240 посадочних місць.В наявності новий посуд (тарілки, чашки, ложки, виделки). В належному стані плити, виробничі столи, марковані обробні дошки, холодильна побутова техніка, пекарська шафа, електросковороди.

Харчоблок забезпечений кухарями з відповідною освітою, медичною сестрою з дієтичного харчування. Всі працівники харчоблоку мають спецодяг, медичні книжки, дотримуються правил особистої гігієни, вимог щодо організації харчування в навчальному закладі.

Відповідно до чинного законодавства в закладі організовано безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій (діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей). За кошти батьків харчуються учні 5-11 класів.

В школі неухильно дотримуються нормативно-правових документів, вимог санітарного законодавства при організації питного режиму та харчування учнів у навчальному закладі, а саме: контроль за якістю страв, дотриманням технологічної документації з приготування страв та виробів, виконанням натуральних норм харчування учнів за віковими групами.

Асортимент харчових продуктів, з яких складається раціон харчування школярів є різноманітним. Він включає свіжі і консервовані овочі, олію, м'ясо, рибу, соки, сухофрукти, різні хлібобулочні вироби, крупи, макаронні вироби. Діти не отримують лише молоко та молочні продукти. Складається перспективне примірне двотижневе меню, а також щоденне меню і меню-розклад. В школі працює бракеражна комісія, яка контролює організацію і забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних умов харчування дітей, виконання норм харчування, правильність кулінарно-технологічної обробки продуктів, закладку продуктів.

Продукти зберігаються у спеціально обладнаних коморах і овочесховищі, де забезпечено дотримання санітарних норм і правил.

Всі продукти харчування і продовольча сировина, які надходять до комори мають сертифікати якості і супровідні документи, дотримується графік завозу, постачання здійснюється спеціальним транспортом.

За кожним класом початкової школи у їдальні закріплені столи. Готові страви видаються кожному класу окремо, відповідно до графіка харчування. Чергові вчителі, присутні у їдальні, корегують поведінку учнів за столами, дотримання ними культури споживання їжі.

Видача готових страв здійснюється через півгодини після приготування та бракеражу готової продукції. Дотримується температурний режим зберігання обробки продуктової сировини і видачі готових гарячих страв.

Кiлькiсть переглядiв: 615

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.